Er du klar for et nytt år?

- verdt å tenke på -

Nok ett år er bak deg…

Hva tenker du om det?

Gikk det fort eller sakte? Var du godt forberedt eller ble det det mye brannslukking? Ble det som du håpet, eller fryktet? Hvordan har du hatt det?

Du er kanskje klar for å legge 2021 bak deg?

Hvis du er som mange andre, har du kanskje kjent på usikkerhet, hjelpesløshet og uro for fremtiden? Du har sikkert lest om og snakket om smitte, prognoser, økonomi, sosiale relasjoner og aldri har vel så mange visst navnet på helseministeren..

Mange føler de har fått testet tålmodigheten de siste par årene. Mange er slitne og usikker på fremtiden, og aldri har det vært viktigere å tenne lys i mørket!

For Delta ble til Omikron, og nye restriksjoner fulgte. Ferieplaner ble lagt, for så å bli lagt på hyllen, igjen. Men vi får ikke gjort noe annet enn å forholde oss til egne tanker, og velge å tro at vi skal takle det som måtte vente - samtidig som vi lærer av fortiden. 

Det er lett å føle seg som et offer for omstendighetene, men det er lurt å tenke litt annerledes på terskelen til et nytt år. Blant annet må du velge hvem du vil være i 2022.

Og letteste måten å vekke helten i deg er å rette deg opp i ryggen, trekke pusten, se på fakta, ta læring av det som har vært, konsentrere deg om å gjøre noe med det du kan kontrollere, hente frem litt standhaftighet fra dypet og lær deg å spørre om hjelp. Ingen klarer alt alene.

Neste steg er å lete etter læring fra året som har gått og bli litt klokere.

Jeg husker godt et nyttårselskap for flere år siden. Der var tradisjonen at alle rundt bordet snakket fritt om hva vi hadde lært, og hva vi var takknemlig for i året som hadde gått. Det ble en sjelden fin og annerledes samtale, for det er viktig at vi snur oss, og tar farvel med 2021 på en ordentlig måte.  

Vi mennesker er og blir vanedyr, og om du vil at 2022 skal bli annerledes enn 2021, anbefaler jeg at du gjør svarer på spørsmålene under. Disse spørsmålene vil bevisstgjøre deg. Enten rundt et bord med familie og nære venner, eller med penn og papir og egne refleksjoner

Gode spørsmål gir gode svar - bruk tid og la de komme av seg selv…

  • Hva husker du best fra året som gikk?

  • Hva overrasket deg mest?

  • Hva er du stolt over å ha klart?

  • Hva er du glad for er bak deg?

  • Hva ønsker du aldri å oppleve igjen, og hvorfor?

  • Hvilke dårlige vaner fikk du i året som gikk?

  • Hvilke gode vaner ønsker du å forsterke elller skape i året som kommer?

  • Hvem gjorde deg glad, en eller flere ganger?

  • Hvem fikk du til å smile og hvorfor?

  • Hva er du aller mest takknemlig for?

  • Hva vil du ta med deg som den viktigste læringen fra året som gikk?


Husk at du bestemmer hvordan neste år blir, fordi du alltid kan velge hvordan du skal reagere. Eller velge å reagere annerledes på din første reaksjon. Og kanskje til og med være proaktiv neste gang? Det er lettere å forebygge enn reparere..

Men, det er aldri for sent å rette opp kursen, og det kan gjøres når som helst og hvor som helst. Det krever bare at du er ærlig med deg selv.

Ta deg tid til noen regelmessige pusterom og egen refleksjon, og vil du ha tilgang på flere gode råd og tips - ta en titt på dette tilbudet som vil hjelpe deg holde fokus over tid.

Bare husk at 2022 blir ikke plutselig annerledes, med mindre du gjør noen endringer.

Start med deg selv :)

VÆR TILSTEDE I DEN NYE ÅRET

HUSK AT LIVET ER MENT Å LEVES -

IKKE BARE SEES GJENNOM ET KAMERA

og vises frem til andre….

JEG ØNSKER DEG ET RIKTIG GODT NYTT ÅR

-

TA KONTROLL

OG SKAP DET DU HAR UTSATT TIL NÅ